Usein kysytyt kysymykset 

1. Sattuuko sokerointi?

Kipu on hyvin yksilöllistä jokaisella. Sokerointi on huomattavasti hellävaraisempi kuin vahaus, sillä sokeri tarttuu vain karvaan, ei ihoon. Ensimmäisellä kerralla saattaa tuntua pientä nipistelyä, mutta kipu on usein paljon lievempää kuin mitä asiakkaat odottavat. Lisäksi säännöllinen sokerointi heikentää karvan juuria, jolloin hoito muuttuu kerta kerralta miellyttävämmäksi. Monet yllättyvät, kuinka lempeältä sokerointi tuntuu– ja miten sileäksi iho jää ilman ärsytystä tai kutinaa!

2. Kuinka usein kannattaa käydä sokeroinnissa?

Suositeltu väli sokerointikäyntien välillä on 3-5 viikkoa, riippuen karvan kasvunopeudesta ja alueesta. Ensimmäiselle kerralla karvat voivat kasvaa takaisin hieman nopeammin, mutta säännöllinen sokerointi heikentää karvankasvua, jolloin hoitoväli voi pidentyä. Parhaan tuloksen saat, kun karva on noin 3–5 mm pitkää, eli ei liian lyhyttä eikä liian pitkää. Säännöllinen sokerointi pitää ihon sileänä ja pehmeänä pidempään, ja karvat kasvavat takaisin hennompina.

Jos et ole varma sopivasta hoitovälistä, autan mielelläni löytämään sinulle parhaan rytmin! 

3. Voiko sokerointiin tulla kuukautisten aikana?

Kyllä! Käytä vain tamponia tai kuukuppia. Iho voi olla hieman herkempi, mutta hoito onnistuu normaalisti.

4. Voiko sokerointi aiheuttaa ihon ärsytystä?

Useimmilla iho rauhoittuu nopeasti sokeroinnin jälkeen. Kevyt punoitus on normaalia ja häviää yleensä muutamassa tunnissa. Iholle voi myös nousta joillakin herkkäihoisilla pieniä näppyjä hetkellisesti mutta tämäkin rauhoittuu yleensä seuraavaan päivään mennessä. 

5. Voiko sokerointiin tulla raskaana? 

Kyllä! Sokerointi on turvallinen karvanpoistomenetelmä myös raskauden aikana. Iho voi olla hieman herkempi, mutta hoito tehdään aina asiakkaan tuntemusten mukaan. 

6. Auttaako sokerointi sisäänkasvaneisiin karvoihin?

Kyllä! Sokerointi kuorii ihoa kevyesti ja auttaa ehkäisemään sisäänkasvaneita karvoja. Säännöllinen kuorinta ja kosteutus ovat myös tärkeitä ihon hyvinvoinnille. 

7. Mitä brasialaisessa eli brassissa poistetaan?

Naisten brassissa otetaan halutessa navan alapuoli, häpykumpu, nivuset ja häpyhuulet, välilihan alue sekä pakaravako. Voit kuitenkin valita, haluatko jättää pienen muotoillun alueen (esim. kolmion tai kaistaleen). Ilmoita rohkeasti mitä haluat ja mitä et.

Miesten brassissa otetaan navan alapuoli, häpykumpu, nivuset, kivekset, välilihan alue, pakaravako ja pakarat siistitään, jos karvoitus sinne puolelle kovasti kasvaa. Alueita voi jättää pois. Ilmoita rohkeasti mitä haluat ja mitä et.

8. Minua huolestuttaa, jos brassissa minulle tulee erektio.

Tämä on täysin normaali ja yleinen huoli ja monet ensikertalaiset saattavat jännittää tätä etukäteen. Intiimialueen sokerointi on kuitenkin täysin ammatillinen hoito, eikä erektio ole mitenkään harvinainen tai kiusallinen tilanne.

Erektio voi syntyä luonnollisesti esimerkiksi hermoston reaktiona kosketukseen, eikä se ole merkki mistään muusta. Kehon reaktiot vaihtelevat, ja joskus asiakkaat voivat huomata pientä kihelmöintiä tai hetkellistä verenkierron vilkastumista.

Jos jännität etukäteen, voit mainita asiasta ennen hoitoa – asiakaskohtaaminen on aina luottamuksellinen, ja hoito tehdään kunnioittavasti ja rennolla otteella. Tavoitteeni on, että tunnet olosi turvalliseksi ja mukavaksi koko hoidon ajan! 

9. Kuinka pian uuden tatuoinnin jälkeen voin tulla sokerointiin?

Tatuoinnin tulee olla täysin parantunut ennen sokerointia. Tämä kestää yleensä noin 4-6 viikkoa, mutta paranemisaika voi vaihdella ihotyypin ja tatuoinnin koon mukaan. Tatuointi ei saa hilseillä, punoittaa tai olla arka mitenkään. Mieluummin odottaa hieman pidempään kuin liian aikaisten. Parantuneen tatuoinnin sokerointi on turvallista, eikä se vahingoita tatuoinnin värejä tai muotoa.

10. Voiko psoriaatista ihoa sokeroida?

Kyllä, psoriaatista ihoa voi sokeroida, mutta tietyin varotoimin. Sokerointi on hellävarainen menetelmä, ja se voi jopa auttaa poistamalla kuollutta ihosolukkoa, mutta hoito tehdään aina tapauskohtaisesti asiakkaan ihon kunnon mukaan. Sokerointi on mahdollista, jos iho ei ole tulehtunut tai rikki. Älä tule sokerointiin, jos psoriasisalueella on aktiivinen tulehdus, haavaumia tai halkeilevia läiskiä. Jos olet epävarma, niin keskustele asiasta ihotautilääkärisi kanssa ennen sokerointia.

11. Milloin sokerointia ei suositella?

Sokerointia ei suositella, jos iho on rikkoontunut, tulehtunut, palanut tai jos sinulla on aktiivinen ihosairaus, kuten herpes, psoriasis tai ekseema hoitoalueella. Lisäksi tietyt lääkitykset, kuten Roaccutan, kortisonikuurit ja vahvat antibiootit, voivat herkistää ihoa, jolloin sokerointi ei ole turvallista. Jos olet epävarma, kannattaako sokerointi tehdä, voit aina kysyä etukäteen!  

12. Mietityttääkö sinua jokin muu asia sokeroinnissa?

Laita viestiä minulle ja kysy ihmeessä, jos jokin asia mietityttää.